De ijzertijdmensen moesten eten. Dat is een feit. De tollundman had eten in zijn maag. Er zijn ook verkoolde zaden van graansoorten, dederzaad en vlas gevonden. Voedselresten in kookpotten vertelden ook hun verhaal. De ijzertijdmensen verbouwden soms in celtic fields hun gewassen. We weten een heleboel. Maar ze moesten koken (hoe) wat aten ze (wat) hoe bewaarden ze hun eten zonder koelkast en diepvries. Veel vragen die wij in het leefexperiment ook tegen kwamen. Omdat we in de winter ons experiment begonnen, werden we meteen met de neus op het feit gedrukt. Hoe bewaarden ze hun voedsel.

Inkuilen? In zouten? Roken? Koken? Drogen? We weten het niet. Maar we moesten wel iets bedenken om die wintermaanden niet te verhongeren. Bekijk de foto’s en de artikelen maar. Veel plezier.

2, kookpotten in gebruik  p, voeding, mispel 2  P, voeding, koken in potten met deksel p, voeding, bewaren, pastinaken worden ingekuild 2  p, leefexperiment,voeding, graankoffiegraan roosteren om graankoffie te verkrijgen, 1  p,  voeding, brood met verse kaas, jam en groentekroket 5607  4,  bouw kook oven  3, kaas maken prehistorie, koken, kippensoep  lekker brood  017. voorraad graan - kopie 012. koken van  pap 2 - kopie  024.  honingwijn met lekbak - kopie

Artikel Bouw kookoven buiten

Artikel koken in potten

Maken van zachte kaas

De bouw van een rookoven

Het inkuilen van pastinaak en witlof

Artikel vlees garen in een smoorkuil

Artikel vis en vlees bewaren

Artikel verwerken van een schaap

Artikel prehistorische recepten

Share